شماره روزنامه ۵۹۹۶
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۶ دنیای اقتصاد

اخبار بازار نفت - روزنامه شماره ۵۹۹۶

  • پایان نفت؛ رویایی تعبیرنشدنی

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: به گفته هیثم الغیس، دبیرکل اوپک، تصور پایان استفاده از نفت و فرآورده‌های آن در کوتاه‌مدت خیالی واهی است. الغیس در مقاله‌‌‌‌‌ای که در نشریه بررسی اقتصادی خاورمیانه (MEES) منتشر شد، نسبت به روایت‌‌‌‌‌های ضد‌ونقیض هشدار داد و تاکید کرد که سرعت سرسام آور رشد تقاضای انرژی به این معناست که هنوز نمی‌توان جایگزینی برای نفت در مقیاس مورد‌نیاز متصور شد. در عین حال، الغیس استدلال کرد؛ تمرکز باید بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باشد و نه حذف استفاده از طلای‌سیاه. الغیس با تاکید بر آنچه که آن را «روند نگران‌کننده روایات» نامید، ابراز نگرانی کرد که بحث در مورد پایان نفت می‌تواند به سیاست‌های انرژی منجر شود که به‌جای راه‌حل، هرج و مرج غیر‌قابل برگشت ایجاد می‌کند. او سوال قابل‌تاملی را مطرح کرده و می‌گوید: اگر سرمایه‌گذاری در عرضه تولید نفت درحالی‌که تقاضا همچنان روند صعودی دارد، کاهش یابد، نیاز روزافزون انرژی در جهان چگونه تامین خواهد شد؟
  • نفت ۶۵ دلاری مبنای بودجه ‌روسیه

    وزارت اقتصاد روسیه قیمت هر بشکه نفت را در بودجه‌فدرال برای بازه زمانی سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۷ میلادی ۶۵‌دلار پیش‌بینی کرد. به گزارش «شانا» به نقل از رویترز، وزارت اقتصاد روسیه پیش‌بینی خود را برای قیمت صادرات نفت‌خام در سه سال‌آینده، به ازای هر بشکه ۶۵‌دلار پیش‌بینی کرد. براساس این برآورد که به‌منظور تهیه و تدوین بودجه‌فدرال استفاده می‌شود، قیمت نفت در برآوردهای پیشین برای سال‌۲۰۲۴، ۷۱‌دلار و ۳۰ سنت، برای سال‌۲۰۲۵، ۷۰‌دلار و ۱۰‌سنت و برای سال‌۲۰۲۶، ۷۰‌دلار درنظر گرفته‌شده بود. روسیه در پی تنش‌های مسکو-کی‌‌‌‌یف، با تحریم‌های بی‌شماری از سوی غرب ازجمله محدودیت در خرید محموله‌‌‌‌های نفت‌خام این کشور و نیز اعمال سقف قیمتی ۶۰‌دلار برای هر بشکه روبه‌رو شده‌است.
  • وصول بدهی‏‏‏‌ بدهکاران صنعت گاز

    معاون وزیر نفت در امور گاز با تاکید بر اتخاذ رویکرد جهادی برای وصول بدهی مشترکان با اولویت ابربدهکاران، این موضوع را اقدامی مهم برای تامین مالی طرح‌های توسعه‌‌‌‌ای کشور و رفاه عمومی دانست.
  • رشد تولید در صنعت نفت با مشارکت مردم

    گروه بازار نفت: صنعت نفت سال‌هاست که به‌دلیل تحریم‌های آمریکا از سرمایه‌های مردمی موجود در بانک‌های کشور برای توسعه پروژه‌های خود بهره می‌گیرد و این موضوع در وزارت نفت دولت سیزدهم به‌‌‌‌شکل فزاینده‌ای افزایش داشته‌است. به گزارش «شانا» نگاهی گذرا به ‌نام‌گذاری‌‌‌‌ سال‌های اخیر نشان می‌دهد اقتصاد و به‌‌‌‌تبع آن رشد اقتصادی، تولید ملی، افزایش درآمد کشور و بهبود رفاه و معیشت مردم، در دیدگاه مقام‌معظم رهبری جایگاه بسیار مهمی دارد، اما نام‌‌‌‌گذاری سال‌۱۴۰۳ به‌نام «رشد تولید با مشارکت مردم»، تفاوتی عمده با سال‌های گذشته دارد و آن قید «مشارکت مردم» است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر