شماره روزنامه ۵۹۹۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۹۷ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۵۹۹۷

  • مسیر صادرات ۵‌میلیارد دلاری صنایع غذایی

    دنیای اقتصاد: دلایل عقب‏‏‏‏‌ماندگی ایران در صادرات مواد غذایی نسبت به کشورهای همسایه و مسیر توسعه صادرات کشور از ۲‌میلیارد دلار به ۵‌میلیارد دلار، در پنلی تخصصی در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴ با حضور فعالان صنایع غذایی کشور مورد بحث و بررسی قرارگرفت. در این نشست، فعالان اقتصادی با بیان اینکه در شرایط تحریم و عدم‌تعامل بین دولتمردان صنعت غذایی توانسته بازار دو‌میلیارد دلاری ایجاد کند، عنوان کردند اگر کشور نقشه صادراتی داشته‌باشد، با توجه به بازار ۵۰۰‌میلیون نفری اطراف ایران، صادرات صنعت غذا و بخش فرآوری‌شده به عدد پنج‌میلیارد دلار خواهد رسید. کارشناسان در این نشست همچنین نوسانات نرخ ارز را پاشنه آشیل صادرات صنایع غذایی عنوان کردند.
  • الجزایر از توانمندی‌های دارویی و پزشکی ایران استفاده می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق ایران در نشست با رئیس اتاق الجزایر ضمن اشاره به فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری بین دو کشور از امکان بهره‌مندی مردم الجزایر از خدمات درمانی و پزشکی ایران با توجه به توانمندی‌های موجود صحبت کرد.
  • معیار تامین‌مالی بنگاه‌ها

    دنیای اقتصاد: وزیر صمت در نشست خبری در حاشیه ایران‌اکسپو۲۰۲۴ تاکید کرد بنگاه‌های صادراتی و ارزآور و واحدهایی که ارزبری کمتری دارند، در اولویت تامین ارز هستند. به گفته او در تامین مالی ریالی هم، میزان تحقق شعار سال، بهره‌وری، ایجاد ارزش افزوده، نوآوری و دانش‌بنیان بودن، معیار قرار می‌گیرد.
  • میزان پرشدگی سدهای کشور به ۶۴‌درصد رسیده است

    دنیای‌اقتصاد: آخرین آمارهای وزارت نیرو از بهبود ۹درصدی میانگین بارش‌‌‌های جوی کشور نسبت به سال قبل حکایت دارد. طبق این آمارها، میزان پرشدگی سدهای کشور به ۶۴‌درصد رسیده که نسبت به سال قبل تغییری نشان نمی‌‌‌دهد.
  • صادرات ۱۶۲ میلیون یورویی واحدهای صنعتی کوچک استان تهران

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت شهرک‌‌‌های صنعتی تهران از صادرات ۱۶۲میلیون و ۴۶۰یورویی واحدهای صنعتی کوچک صادراتی مستقر در شهرک‌‌‌ها و نواحی صنعتی تهران در سال گذشته خبر داد.
  • افزایش بهره‌‌‌وری و رشد تولید اطلاعات پایه زمین‌‌‌شناسی و اکتشافی به ۳۰ درصد

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین‌‌‌شناسی و اکتشافات‌‌‌معدنی کشور گفت: با توجه به روند افزایشی تعریف و اجرای طرح تحول زمین‌‌‌شناسی و اکتشاف ذخایرمعدنی، پیش‌بینی افزایش بهره‌‌‌وری فعالیت‌‌‌ها و رشد تولید اطلاعات پایه در این حوزه را به میزان دست‌کم ۳۰‌درصد در سال‌جاری خواهیم داشت.
  • یادگیری ماشین؛ ابزاری برای تحلیل و آنالیز داده‌های اکتشافی و شرکت‌های نوظهور در این حوزه

    سجاد ادهمی/ کارشناس ارشد حوزه معدن و صنایع معدنی امید اصغری / دانشیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران
    شرکت‌های معدنی، صرف‌نظر از اینکه در کجای جهان مشغول فعالیت هستند، همیشه مجبور بوده‌اند با درجه بالایی از عدم‌قطعیت و اطلاعات ناقص در عملیات خود سروکار داشته باشند. علت این امر آن است که اطلاعات در دسترس در مورد ساختار و وضعیت واقعی کانسارها بسیار محدود است و با توجه ‌به تنوع بالای کانسار، شرایط برای شرکتهای معدنی بسیار پیچیده و چالش‌برانگیز است. از سوی دیگر، تاکنون اکثر عملیات معدن‌کاری بر منابع سطحی یا نزدیک به سطح متمرکز بوده است. یکی از چالش‌های اصلی برای تولید مواد معدنی در آینده، افزایش دشواری اکتشاف منابع مناسب معدنی در اعماق زیاد است که این امر ریسک فعالیت‌های اکتشافی و معدن‌کاری را به‌شدت افزایش می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر